Начало > Новини > Съдържание

Малка къща Основно значение

Jun 30, 2017

Tiny House Основно значение

Основен редактор на смисъл

понятие

По принцип се отнася до покрива, заобиколен от стени, може да се приюти от дъжда, да се топли за хората да работят, живеят, учебни, развлекателни и складови материали, и има фиксирана основа, височината на повече от 2,2 метра в постоянно място. Но според някои местни жилищни навици, хората да живеят в пещерата, бамбуков под и т.н. също трябва да бъдат включени.

Жилищна структура: като цяло включва: хол, спалня, ресторант, кухня, баня, таван и т.н.

Процес на еволюция

рано

Първоначалният човек, който да избягва студа и дъжд, животно за контрол на вредителите, живее в пещера или дърво, което е т.нар. "Пещера" и "гнездо" (дърво гнездо). След непрекъсната еволюция древните започнали да построяват къщи. Според археологически разкопки.

Обрати и завои от древни времена

С развитието на човешката култура и технологии хората започнаха да построяват къща в съответствие с предварително разработената програма. Така че след като хората Seiko издълбани, научни шевове на колиби и каменни къщи, както и комбинация от дърво и камък строителство на различни форми на жилища голям брой, до развитието на големи мащабни дворцови сгради и храмови сгради.

Поради разликата между историята и културата или обичаите, хората от различни националности са създали различни къщи. Археологическите разкопки показват, че най-ранната жилищна сграда в Китай е възникнала през неолита преди около шест или седем хиляди години. В момента съществуват два вида къщи, единият от които е северният район на полуостров Шаанси като представител на северния архитектурен режим - къщи от полукриптов тип и земни къщи; Полукриптови къщи по-кръгли, пещери дълбоки и плитки Дупки за стена или стена; Яма на покрива, горна кабина; Някои стени и в средата на стаята има и дървен стълб поддържащ покрив. Едната се основава на руините Yuyao Hemudu в Zhejiang като представител на басейна на река Яндзъ и на юг от сградния модел - сухи сгради тип "бар-тип"; Като цяло с изграждането на колове или бамбукови купчини съставляват земята шаси, Поддържане на плаващ на пода, с бамбук, крепост и други конструкции на жилища. Суха бар-сграда сграда над хората, следните отглеждане на добитък.

Голяма модерност

Модерните къщи, по същество, имат голяма промяна. Хората вече не разчитат просто на естествени материали, а на използването на стоманобетон и други изкуствени материали, но също така обръщат повече внимание на декорацията вътре и извън къщата. Например, в стените на плочки, и дори покрити със златен прах, което прави къщата става блестящ, ослепителен. Тези сгради, както от структурата, така и от външния вид, са много повече от древните къщи.

Красива модерна

Модерните къщи са не само приюти за хората да живеят и работят, но и предоставят на хората човешките същества с производството, научните изследвания, художественото творчество и развитието на съвременната цивилизация.

Класифицирани по предназначение

Използването на помещенията се разделя според предназначението. Ако има две или повече употреби, свързани с жилищни или търговски помещения, площта на сградата се изчислява според предназначението. Такива като мазето на жилищна сграда не може да живее, слой за магазин, останалата част от семейството жилища, мазето площ трябва да бъдат включени в други употреби, магазин площ в търговския бизнес пространство, останалата част от площта В къщата, като например растение с живот Между офиса, могат да бъдат включени в областта на растенията.